Spagetti Puttanesca

Bereidingswijze: 

Om aan de maximale E 3,50 per persoon  te voldoen vergt enige creativiteit.
De boodschappen gedaan bij AH en BAS daar was het goedkoopst. Maar qua kosten goed haalbaar.
Soms moet je kruiden kopen. Dus het op bouwen van een goed bruikbare voorraad al dan niet vers kom je niet onder uit. In dit recept kruiden die elkaar  qua smaak versterken; de knofloof, karpertjes en de chillievlokken.   Het basis recept komt uit Allehande.  
Een Pasta is altijd lekker. Maar deze is behoorlijk  maar Lekker pittig en te gebruiken in alle seizoenen.  OK je bent alleen  of met  2e dan is het handig om er 4 porties van te maken en wat over is in te vriezen.  Bij de action zijn goed koop ( zn wegwerp ) bakjes te koop .
Let op:
De chillievlokken en de karpertjes maken de pittigheid dus ga daar ook met eigen smaak mee om.
Ik heb  2 blikjes ansjovis gebruikt ipv 1 en de olie uit het blikje gebruik. 
Ik bemerkte geen grote problemen bij het koken en was in een kleine 20 minuten klaar.Rustig aan met zout bij de spaghetti. 
Werk wijze
Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.
Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.

2 tenen knofloof , zout
 50 gr kappertjes     ( let op potje 100 gr)
 2 theelepels gedroogde oregano
 800 gr blikken tomatenblokjes = 2 bl a 400 gr
 2 tl chilivlokken
 2 el olijfolie
 300 g spaghetti
 10 g platte peterselie
 40 g ansjovisfilets

Bereidingstijd: 
20minuten
Bronnen: 
AlleHande
Moeilijkheidsgraad: 
Gemiddeld
Ingrediënten:
Vegetarisch: 
Niet vegetarisch

Reacties

Het was lekker  gr Cor  ps Wel op passen met de karppertjes.