Bootsman-hap

Bereidingswijze: 

0001
Voor waarden:
1 pans maaltijd
20min.
Alle producten over een langer tijd houdbaar mbv koelkast.
1PP prijs minder dan E 3,50
Nodig:  
GEEN ZOUT!
Olijfolie/braadboter
Blik 400gr witte bonen in tomaten saus
1 blikje tomaten puree
½ pak a 250gr Italiaanse of Mexicaanse roerbak groente
1 banaan
½ (deel) pak gerookte spek blokjes a 250 gr
Gemalen zwarte peper
Mespuntje smoked paprika  bv. Merk La chinata.
zn stokbrood /kruidenboter.

Prijs  < 2,50 pp (BAS) Volgorde:
Eerst de spekblokjes aan braden in een beetje olifolie/braadboter. Geen zout toevoegen zit er in van de spekblokjes. Daarna de roerbak groenten aan toevoegen. De groenten niet te door bakken.
Daarom de roerbak groente 3-5 minuten mee bakken.  Paprika poeder en de zwarte peper toevoegen met de blikje tomatensaus . Is  het  geheel op temperatuur dan op lage stand de pan afgedekt laten staan. Om de 5 min even door roeren om aanbranden te voorkomen. Men zegt hier hoe langer hoe meer smaak maar mijn ervaring is toch dat je het zo in 20 min op tafel kan zetten.  Mee serveren van stokbrood met kruidenboter..  
Eet smakelijk!
Evaluatie:
Behoort tot de eenvoudige maaltijden die niet veel tijd kosten en een hoge energie/eiwit waarde hebben. Qua smaak ga je richting chili con carne maar dan duidelijk zoeter met een paprika nasmaak door de smoked paprika. Dus daar rustig mee aan doen of je moet daar van houden.
Het kookpanel gaf dit recept een 7 de eenvoud, smaak en prijs de doorslag gevend.   

Bereidingstijd: 
20minuten
Bronnen: 
Koken aan boord
Scouting
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Vegetarisch: 
Niet vegetarisch