Een verkoelende buik ( bries ) op zee.

Bereidingswijze: 

Dit maal je zal het niet geloven uit de Telegraaf van 30 juni 2015. Een goedkope en verkoelende hap.
We hebben het gegeten en geweten. Het was heerlijk. Gerda heeft haar best gedaan.
Her en der gezocht naar de goedkoopste zaken waar je alle spullen kan halen en dan komen uit bij Dirk en of BAS , Jumbo komt in de buurt en AH net daar boven. Bij de Lidl en Aldi loop je vast op het feit dat zij geen rolmopsen verkopen en/of geen dille hebben.
Trouwens als je iets meer te besteden heb meloen als toetje ….Heerlijk!!!
Daar gaan we:
Nodig voor 4 personen. ( Dat klopt niet zo wij hebben er met 3 personen van gegeten.
Je hebt gare kleine aardappeltjes nodig. Snij je een zoete ui fijn. Roer nu de roomkaas met een beetje melk tot crème Schep daarbij de ui door en breng het op smaak met zout en peper. Je doet er een beetje groene olijfolie bij. Open de rol mopsen snij de haring mooi in stukjes. De vulling van de rolmopsen kan je apart doen of door de crème doen. Serveer de haring en de aardappeltjes en zn. de vulling + de crème op een boord. Maar en dat is belangrijk. Voor het serveren alle ingrediënten een uurtje in de koelkast.

Nodig
4 rol mopsen ( in een pot zitten er 3 ) wij hebben 2 potten gekocht.
400 gr gekookte kleine aardappeltjes
200 gr roomkaas zoals Mo cho of Philadelphia
4 eetlepels melk
1 zoet ui
2 eetlepels olijf olie liefst groene
Zout en peper naar smaak.
1 bosje dille.
Dit alles voor minder dan 7 – 8 euro.
Veel kook, eet en lees plezier.
Cor en Gerda Neleman

 

 

Bereidingstijd: 
30minuten
Bronnen: 
Telegraaf
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Vegetarisch: 
Niet vegetarisch