Cor's recepten

Weer een recept er bij.  Lees en verwonder en proef zelf...........  

Meer uit nood en uitgedaagd geboren na gesprekken met mensen die van 50,00 euro per week moesten leven. En met name vastliepen bij het budgetteren en inkopen van eten voor de warme maaltijd. Dat betekent niet dat er nu allemaal rommel of derderangs voedsel ingekocht moet worden om het goedkoopste van het goedkoopste te krijgen. Nee, het gaat om goed spul.

We hebben hulp van vaste lezers van de site.  En natuurlijk hoop ik van patiënten, vrienden en bezoekers van de site zelf.
De eerste reacties zijn warm, duidelijk en bruikbaar.

Wil je mee doen ? Dan adviseren we je de volgende hulpmiddelen:

- een keuken weegschaal.
 - keuken specerijen.
 - een schoon werkgebied
 - een variatie aan pannen en potten.
 - voldoende ruimte in koelkast.
 - afdekfolie en bewaar bakjes

Budgettering als je van 50 euro per week moet leven is er ongeveer 30 - 35 euro beschikbaar voor voeding. Zie hiervoor de site van het NIBUD.
 Het overgrote deel voor warm eten.  Op de site gaan we er vanuit dat het ons lukt voor  1-2 personen eten klaar te maken voor +/- 3,50  gerekend dat je  1,-  a  2,-- uit geeft aan  een broodmaaltijd.

Ik ga niet de discussie aan over de haalbaarheid want ik moet jullie met respect er op wijzen dat er patiënten, vrienden zijn die het koken zo voor elkaar moeten krijgen maar ook doen!  Wat we doen is ervaringen delen waar door het misschien leuker en gemakkelijker wordt.  Maar ook een draagvlak vinden dan we voor elkaar krijgen dat de kiepelton niet de grootste eter gaat worden.

De eerste recepten komen vanuit onze scouting ervaringen en is een eerbetoon aan allen van toen. Omdat in die tijd er met 3 x niks er toch een goede maaltijd gemaakt werd voor een grote groep kinderen en volwassen.

Heb je zelf ideeën en wil je mee doen?  
 Maak gebruik van contact formulier op www.corneleman.nl of mail naar cor.neleman@corneleman.nl
   
Met vriendelijke groet en voor straks ...eet smakelijk.......

Cor Neleman